Неділя, 28.04.2024, 17:58
Вітаю Вас, Гість | RSS
Короткі новини
ЛАСКАВО ПРОСИМО!
Форма входу
Головна » 2011 » Грудень » 4 » Правила благоустрою і утримання території населених пунктів Вільшанської сільської ради та дотримання в них санітарного стану (частина 2)
12:58
Правила благоустрою і утримання території населених пунктів Вільшанської сільської ради та дотримання в них санітарного стану (частина 2)

 6.     Порядок здійснення благоустрою та утримання прилеглої до приватних будівель території.

6.1. Керівники підприємств установ та організацій незалежно від форми власності та відомчої належності, юридичні та фізичні особи зобов’язані утримувати в належному стані будівлі та споруди, земельну ділянку, які перебувають у їх власності або користуванні, а також прилеглу до його земельної ділянки територію.

6.2. До прилеглої території належить територія тротуару, проїзної частини автодороги чи земельної зони вздовж огорожі до середини проїжджої частини вулиці (при наявності з права або зліва), в разі відсутності проїжджої частини на відстані 15 метрів, а також кювети перед земельною ділянкою та позаду.

6.3. Благоустрій та утримання у належному стані вище вказаної території включає:

6.3.1. Постійне утримання будівель, споруд, забудов, житлових будинків та їх частин у належному технічному стані і зовнішньому вигляді, для чого своєчасно проводити ремонт та фарбування фасадів і огорож, оновлювати написи назв вулиць та номерних знаків на будинках, назви підприємств, установ та організацій.

6.3.2. Підтримання належного порядку і чистоти на закріплених виконавчим комітетом територіях та подвір”ях, а також тротуарах, які очищаються повністю до середини проїжджої частини вулиць.

6.3.3. Проведення щоденного основного прибирання. Очищення  і прибирання тротуарів, проїжджої частини вулиць, площ і подвір’їв, газонів здійснювати в період з квітня по вересень до 7 – ої , а в період з жовтня по березень – до 8 – ої години ранку.

6.3.4. Своєчасне очищення, утримання в справному стані надвірних санітарних установок. Для боротьби з мухами в період з 1 квітня до 1 жовтня проводити не менше одного разу на тиждень їх дезобробку.

6.3.5. Недопущення складання органічних відходів рослинного та тваринного походження (гною, компосту) ближче ніж  25м до житлових будинків або до червоних ліній вулиць чи місць загального користування (магазинів, парків, скверів)

6.3.6. Проведення планових заходів щодо недопущення розмноження в домогосподарствах гризунів  і комарів.

6.3.7. Очищення дахів, водостічних труб, карнизів від снігу і льоду з дотриманням запобіжних заходів ( огородження тротуарів, виставлення огорож ). Очищати лід в міру його утворення, скинуті з дахів сніг і лід  негайно прибирати і вивозити.

6.3.8. Своєчасно очищати від снігу закріплені території тротуарів та під’їздних до підприємств, установ та організацій  доріг. Під час ожеледі своєчасно посипати пішохідні напрямки закріплених територій піском.

6.3.9. Із настанням темряви – освітлення фасадів підприємств, установ та організацій.

6.4. Організації, які здійснюють в установленому порядку будівельні, або будівельно – ремонтні роботи, забезпечують наприкінці робочої зміни належний санітарний порядок, вивезення будівельного сміття з будівельних і ремонтно – будівельних ділянок.    

6.5. Підприємства торгівлі, громадського харчування різних форм власності зобов’язані утримувати в належному санітарному стані магазини, кіоски, павільйони, лотки, їдальні, кафе, ресторани, закусочні, а також прилеглі до них території, закріплені в установленому виконкомом селищної ради порядку. 

6.6. Продаж товарів на вулицях та інших місцях, установлення кіосків, ларьків, павільйонів проводиться лише у визначених місцях і тільки з дозволу виконкому.

       6.7. Торгівля напоями на розлив проводиться у місцях погоджених  також із санепідемстанцією. Стічні води повинні відводитись до каналізаційної мережі, а при її відсутності – в спеціальні резервуари. Звільнена тара підлягає щоденному вивезенню. Біля кожного об’єкту торгівлі повинні бути встановлені урни для сміття.

6.9. Вікна – вітрини магазинів підприємств сфери послуг, рекламні оформлення, афіші, оголошення повинні утримуватися в належному стані, виконуватися українською мовою та розташовуватись відповідно до планів оформлення населених пунктів, узгоджених з відділом архітектури та містобудування райдержадміністрації.  

6.10. Громадянам забороняється :

6.10.1. Розклеювати оголошення, афіші на будинках, стовпах, парканах, на деревах.

6.10.2. Висаджувати городні культури, косити траву, в громадських місцях, комунальних дворах, на вулицях, площах, у скверах, парках, на березі річки в зонах відпочинку.

 

7. Юридичним особам (їхнім філіалам, відділенням) фізичним особам – підприємцям, громадянам забороняється:

7.1 Без      дозволу         виконкому         селищної  ради і наявної технічної         документації  проводити   на вулицях, площах та комунальних   дворах   роботи по прокладанню  газових, водопровідних    і   каналізаційних мереж, а  також проводити інші  розкопки.

7.2  Складати  на  вулицях будівельні та інші матеріали, розкопувати  вулиці, копати   ями для  гасіння  вапна,   зберігання    кормів,  спалювати  гумотехнічні   вироби, а також спалювати сміття в контейнерах і урнах та складати сміття на вулицях, газонах, інших територіях загального користування.

7.3 Забруднювати   вулиці  при  перевезенні  вантажів

7.4 Допускати       заростання    бур’янами   газонів,  квітників  та          закріплених  територій.

7.5 Спалювати опале листя, побутові, промислові та інші відходи, на території юридичних осіб, парків, скверів, садів, рекреаційних зон, пам’ятників культурної та історичної спадщини, пляжів, інших територій загального користування.

7.6 Кидати сміття, недопалки папір, тару, ганчір’я, тощо на вулицях, площах, парках та інших громадських місцях.

7.7.  При прокладанні       підземних        комунікацій,       обов’язково вживати         заходів   щодо  повного     збереження  насаджень, відновлення доріг, тротуарів,  газонів протягом 15 днів після закінчення робіт..

7.8. Громадянам,   в  тому  числі    з  реєстраційними  документами,  торгувати  промисловими  і  продовольчими  товарами,  будівельними  матеріалами,  запасними  частинами,  розсадою,  лікарськими  рослинами  та  іншими  товарами    в  не  відведених  для     цього  місцях.

 

8.     Обмеження при використанні об’єктів благоустрою 

8.1.   На об’єктах благоустрою забороняється:

8.1.1. Вчиняти дії, що негативно впливають на архітектуру фасадів будівель і споруд, у тому числі робити написи, малюнки на стінах будинків, споруд;

    8.1.2.  Пересування     заасфальтованими   вулицями  на  будь – яку   відстань    механізмів   на гусеничному  ходу  без   трейлерів  і  відповідних  пристосувань  до  них.

8.1.3. Здійснювати ремонт, обслуговування та миття транспортних засобів, машин, механізмів у не відведених для цього місцях;

8.1.4.  Самовільно підключатись до мереж водопостачання;

8.1.5.  Самовільно займати земельні ділянки на всій території Вільшанської сільської ради (в межах населених пунктів та за межами населених пунктів) і використовувати їх при відсутності документів, що засвідчують право на використання та володіння землею;

8.1.6.  Використовувати земельні ділянки не за цільовим призначенням;

8.1.7.  Самовільно встановлювати точки торгівлі у не відведених для цього місцях та без наявності відповідного дозволу, виданого у встановленому законом порядку;

8.1.8.  Здійснювати діяльність, яка негативно впливає на довкілля при відсутності позитивного висновку державної екологічної експертизи проектної документації об’єктів будівництва, реконструкції;

8.1.9.  Здійснювати викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного на те дозволу;

8.1.10. Засмічувати водні об’єкти та забруднювати водні ресурси;

8.1.11. Вчиняти дії, що тягнуть за собою порушення умов благоустрою, пошкодження вулично-дорожньої мережі, інших об’єктів та елементів благоустрою, ускладнення умов руху пішоходів та транспорту, та інші дії заборонені цими Правилами та іншими нормативно-правовими актами України.

 

9.    Правила утримання тварин.  

9.1.   Громадяни та суб’єкти господарювання – власники тварин зобов’язані:

9.1.1.   Реєструвати тварин в Вільшанської сільській раді;

9.1.2. Своєчасно у встановлені терміни проводити щеплення від інфекційних хвороб;

9.1.2.   Не допускати утримання собак безприв'язними та у місцях загального користування;

9.1.3.   Вигулювати собак виключно на повідку та в наморднику при цьому уникати місць масового скупчення людей, особливо дітей;

9.1.4. Не допускати забруднення тваринами місць загального користування. У разі забруднення власник зобов’язаний прибрати за своєю твариною;

9.1.5. Не проводити купання собак в місцях масового відпочинку людей на воді.

9.2.   Забороняється:

9.2.1. Випасати худобу і птицю,  в громадських місцях, комунальних дворах, на вулицях, площах, у скверах, парках, кладовищах, на березі річки в зоні відпочинку, на спортивних майданчиках.

9.2.2. Жорстоке поводження з тваринами та неналежне їх утримання. Таке поводження тягне за собою притягнення до відповідальності згідно чинного законодавства України. 

10.  Правила розміщення та утримання елементів благоустрою при розміщенні зовнішньої реклами. 

10.1.Рекламні засоби (спеціальні конструкції) розташовуються на підставі дозволів на розміщення зовнішньої реклами, наданих у встановленому порядку Вільшанської сільською радою.

10.2.Проведення робіт, пов'язаних з розташуванням (монтажем, реконструкцією, перенесенням, демонтажем) рекламних засобів на території Вільшанської сільської ради, здійснюється на підставі дозволів на проведення цих робіт у встановленому виконкомом сільської ради порядку.

10.3.Роботи, пов'язані з розташуванням рекламних засобів на території Вільшанської сільської ради, виконуються з дотриманням правил техніки безпеки, цих Правил, правил проведення робіт в охоронних зонах інженерних мереж із забезпеченням захисту комунікацій під час проведення цих робіт та наглядом представника підприємства, яке експлуатує ці комунікації.

10.4. Роботи, пов'язані з розташуванням рекламних засобів на території Вільшанської сільської ради, виконуються з обов'язковим відновленням благоустрою місця (території, споруди) у передбачений дозволом строк. Підключення рекламних засобів до існуючих мереж зовнішнього освітлення здійснюється відповідно до вимог, передбачених чинним законодавством.

10.5    Рекламні засоби, які розташовано з порушенням, Правил благоустрою території сільської ради (без дозволів, у разі закінчення терміну дії дозволів - без продовження строку дії, у разі скасування дозволу, з недодержанням визначеної у дозволі конструкції рекламного засобу, недодержання визначеного місця розташування рекламного засобу), а також в інших випадках, визначених у нормативно-правових актах або в договорі про тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів, підлягають демонтажу в порядку, встановленому виконкомом сільської ради.

10.6    Шкода, завдана при розміщенні зовнішньої реклами внаслідок порушення законодавства з благоустрою населених пунктів, підлягає компенсації у встановленому законодавством порядку.

10.7    Контроль за додержанням Правил благоустрою території Вільшанської сільської ради при розміщенні зовнішньої реклами здійснюють виконавчий комітет Вільшанської сільської ради.

 

11.     Контроль у сфері благоустрою території Вільшанської сільської ради. 

11.1.           Контроль у сфері благоустрою території Вільшанської сільської ради спрямований на забезпечення дотримання всіма підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та підпорядкування, приватними підприємцями, громадянами, у тому числі іноземцями та особами без громадянства, вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», цих Правил та інших нормативно-правових актів України.

11.2.           Контроль за станом благоустрою території Вільшанської сільської ради, виконання цих Правил покладається на адміністративну комісію Вільшанської сільської ради.

11.3.       Самоврядний контроль за станом благоустрою здійснюється шляхом:

11.3.1.    Проведення перевірок та складення протоколів в разі виявлення порушень законодавства України з питань благоустрою населених пунктів та Правил благоустрою території Вільшанської сільської ради;

11.3.2.    Розгляду звернень громадян та суб’єктів господарювання;

11.3.3.    участі в обговоренні проектів благоустрою території Вільшанської сільської ради, іншої технічної документації з питань благоустрою і внесення відповідних пропозицій на розгляд виконкому Вільшанської сільської ради;

11.3.4.    Подання позовів до суду про відшкодування шкоди завданої внаслідок порушення законодавства України з питань благоустрою населених пунктів та Правил благоустрою і утримання території населених пунктів Вільшанської сільської ради та дотримання в них санітарного  стану. 

12. Відповідальність громадян та юридичних осіб за порушення Правил благоустрою. 

12.1. Невиконання або неналежне виконання передбачених Правилами вимог та обов’язків вважається порушенням цих Правил. За порушення цих Правил винні особи несуть відповідальність встановлену Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законом України «Про благоустрій населених пунктів», цими Правилами, іншими нормативно-правовими актами України.

12.2. Відповідальність за не своєчасне прибирання і вивезення побутового сміття, забезпечення належного  санітарного стану дворів, прибудинкових територій, вулиць, площ, мостів, скверів, парків несуть :

- на прибудинкових територіях відомчого житлового фонду і закріплених виконавчим комітетом територіях - керівники підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і відомчої підпорядкованості;

- на ділянках будинків та споруд, що належать громадянам за правом особистої власності та будинків споруд, що знаходяться в оренді – відповідно власники та орендарі;

- на ділянках в радіусі 15 метрів, що прилягають до магазинів, кіосків, павільйонів, лотків і  автозаправочних станцій а при наявності проїзної частини вилиць - до середини проїзної частини  – керівники, власники магазинів, кіосків, павільйонів, лотків, автозаправочних станцій.

12.3. Вчинення порушень не позбавляє винну особу від обов’язку припинення порушення та здійснення дій по відновленню благоустрою. У разі порушення Правил благоустрою винні особи зобов’язані вчинити всі необхідні дії для усунення наслідків такого порушення. Усунення наслідків порушення здійснюється негайно.

12.4   В  установленому  законом  порядку  юридичні  особи  та  громадяни   мають  право  вимагати    відшкодування      збитків,  завданих  їм  внаслідок   не  виконання  або  неналежного   виконання   цих    Правил.

 

12.5. Збитки завдані об’єкту чи елементу благоустрою в результаті порушення законодавства України та цих Правил підлягають відшкодуванню у визначений строк, але не більше п’яти робочих днів. 

13. Порядок внесення змін та доповнень до Правил благоустрою.

13.1. Зміни та доповнення до Правил вносяться шляхом прийняття відповідного рішення на сесії Вільшанської сільської ради.

13.2. Проект рішення Вільшанської сільської ради про внесення змін та доповнень до Правил підлягає громадському обговоренню. 

Правила благоустрою території Вільшанської сільської ради розроблено на основі положень та вимог Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи», Конституції України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших нормативно-правових актів України.

 

Голова

Вільшанської сільської ради                                                М.В. Мельніков               

Категорія: Документи | Переглядів: 915 | Додав: Вільшана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Мені продовжувати працювати над сайтом, чи він нікому не потрібний?
Всього відповідей: 57
Міні-чат
200
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0